Böckernas värld

Är du en van bokslukare eller relativt färsk i böckernas värld? Höstens bokrea eller biblioteket är utmärkt att utforska nu när hösten närmar sig och du har tröttnat på att scrolla upp och ned i mobilen. Människor tillbringar alltmer tid vid sin telefon och sociala medier och du kanske har övervägt en paus där du-tid är i fokus och flimret från mobil och dator lyser med sin frånvaro?

Avsätt tid för dig själv

När mörkret börjar falla på är det extra viktigt att du avsätter tid till dig själv. När hösten gör entré kommer också jobbstart, skolstart och du kastas in i vardagen efter sommarens alla nöjen och sovmornar. Unna dig själv att tända några ljus, göra en kopp te, ta fram den mysigaste filten och krypa upp i soffan med en bok. Om du är litteraturintresserad har du säkert redan klickat hem de böcker du vill läsa i höst men om det var ett tag sedan du läste finns det klassiker du bör kika på.

Höst är skolstart

Med skolstart kommer oundvikligen läsning att stå på schemat. För att få ut så mycket som möjligt av dina studier är det viktigt att du skapar dig struktur och rutiner. Se över din tid och försök att prioritera dina ämnen lika mycket. Om du har svårt för ett ämne och helst av allt skulle vilja strunta i det finns läxhjälp stockholm för dig som är boendes i huvudstaden eller närliggande områden. Läxhjälp hjälper dig att komma i gång och att behålla fokus under din studietid. Det finns ett flertal ämnen att få hjälp i, oavsett om du upplever engelskans grammatik problematisk eller om matematikens pythagoras sats ger dig huvudbry så får du ovärderlig hjälp av tjänsten läxhjälp.

Läsa för avkoppling eller för framtiden

Jobbstart är för många ångestladdat och det kan ta ett tag att komma in i rutinerna igen. Förläng känslan av sommar med hjälp av exempelvis böcker, ta dig tid att göra det du normalt sett skulle göra under sommaren så att du mjukstartar och inte rusar igenom allt som väntar på ditt skrivbord och e-post. Om du har börjat ifrågasätta ditt jobb och ser böcker som en chans att komma bort från ett arbete som kommit att bli allt mer enformigt finns det många kurser och utbildningar att söka. Kanske har du alltid drömt om att läsa litteraturvetenskap och få djupdyka ner i analyser av böcker eller utveckla ditt eget skrivande? Både litteratur och skrivande finns att läsa på såväl vuxenutbildning och högskola/universitet.

Det är aldrig för sent att läsa, om det så är för ren avkoppling eller ett sätt att komma vidare i ditt yrkesliv. Hösten är en nystart, så låt den få vara det och greppa dess möjligheter för dig, din fritid och din framtid.

englishPersonalPress