Några inspirationstips när du ska skriva din egen novell eller bok

Vissa drömmer om att bli modell eller NHL proffs, sen finns det de som drömmer om att skriva en bok med sin egen livshistoria. Det kan även vara drömmen att skriva roliga barnböcker eller kärleksromaner eller varför inte spännande deckare. Att skriva en bok kan göras på flera sätt. Kändisar som skriver sina egna böcker använder ofta så kallade spökskrivare. Det är alltså en person som skriver boken åt dig efter din berättelse. Andra skriver såklart själva och säljer sedan sin bok till ett förlag som trycker upp och säljer boken.

gungorStrukturera upp ordningen

Några tips när du ska påbörja ditt projekt är att till att börja med försöka strukturera upp ordningen i boken. Tänk igenom vilka olika händelser och tider som ska finnas med i boken och få till en bra ordning på dessa. Sedan kan du jobba i din egen ordning med olika stycken, där du känner att du har mest inspiration för stunden. Oftast när man väl kommer till skott och börjar skriva sin bok så har man massor med idéer och inspiration, så man har direkt massor att skriva, men efter ett tag kan det börja bli svårt och då kan du få hjälp med inspiration på www.inpeople.nu.

Att ro projektet i land

Att skriva en bok tar såklart massor av tid. Det gäller att vara organiserad och ihärdig och inte ge upp. Alla som skriver en bok kommer till stunder när man har lust att kasta allt åt skogen. Då är det viktigt att tänka klart. Det är kanske läge att ta en liten paus eller att man har någon vän som kan hjälpa en att återfå motivationen. Om man skriver om sitt liv kanske en tripp till sin barndoms platser kan hjälpa för att få ny motivation. Väl på plats kanske man minns mer och får nya idéer för sitt fortsatta skrivande.