Skriv och publicera din egen bok

Kanske kommer det inte som en chock att många faktiskt redan från det att de är små har författare som idoler och drömmer om att själva bli en berömd författare senare i livet. Nu kan detta naturligtvis inte jämföras med alla de som vill bli modeller eller brandmän. Här är detta något mycket större, men om du ser till nyttan du kan göra med att skriva en informativ eller lärande barnbok, kommer du snart att inse hur bra och givande det kan vara som författare. Att vara författare av en bok är också något som du kan göra på din fritid, vilket betyder att du inte behöver vara beroende av det som ett yrke.

När du ska skriva dinwriting your own book egen bok, kommer du att behöva en bra idé. Här kommer då det första valet att vara om det ska gälla fakta eller fiction. Det andra blir vilken åldersgrupp den ska vara formad för. När du väl vet detta är det bara att skriva och berätta så pennan glöder och bedriva forskning av olika slag så du vet vad det är du skriver om. Till slut kommer pennan att vara slut och boken färdigskriven, om du inte använde datorn förstås, och då är det dags att publicera den.

Att få en bok publicerad av ett bokförlag i fysisk form kan idag vara mycket svårt. Egentligen kanske inte svårt, men det hela beror på hur mycket ekonomisk budget du vill lägga ned på detta. Somliga författare som publicerat sin första bok har faktiskt betalat för att göra detta hos ett förlag. Numera finns det dock en så stor skara läsare på nätet och det har dessutom kommit alternativa bokförlag som jobbar i digital form. Detta gör att du som vill publicera en bok alltid kan få ett bra pris, samtidigt som du aldrig blir nekad publicering.