Vad du ska ha för miljö runt dig för att maximera ditt skrivande

Vad behöver du för att maximera ditt skrivande? Vad ger dig ett flow där du kan drömma dig bort och bara skriva i timmar? Öppna dina skjutdörrar in mot ditt inre och lyssna! Så vad behöver du runt omkring dig i din miljö? Tänk på färger, ljud, inredning, möbler – behöver du ge rummet du ska sitta i en rejäl städomgång innan du kan känna dig trygg att skriva? Var noggrann när du väljer plats för det som du annars kan tycka ger lugn kanske inte alls passar just när du ska leverera text på en vit sida.

I vilsamt fokus

En lugn oas hjälper dig i ditt skrivande då du kan hålla fokus på det som är viktigt. Så vad innebär det? Enligt feng shui kan vi få en enorm kreativitetsboost av ett rum med starka färger. Dock orkar man kanske inte stanna därinne så länge och när kreativitetens låga slocknat en aning så blir rummet bara stökigt och bråkigt. Satsa på lugna färger som blått, grönt eller nougat. Ha sedan en kreativ färgklick i form av en inredningsdetalj i en stark färg. Sitt gärna i ett rum med skjutdörrar i glas så du kan se ut i naturen för extra inspiration.

Lugn och ro

Att hitta det där lugnet och ditt absoluta fokus vet du bäst själv hur du gör. Många behöver naturen nära för att få det där flowet som behövs för att skriva och vissa föredrar att sitta på ett stimmigt café. Det viktiga är att du kan finna lugnet i dig själv hur omgivningen än må vara. Om du har en inglasad altan kan det vara det perfekta stället att sitta! Antingen som en betraktare inifrån din trygga glasbur eller så öppnar du skjutdörrarna och låter världen utanför med alla ljud, dofter och synintryck komma in.

englishPersonalPress